Tutorial

12:30 PM Farah 26 Comments


Tips Blogging
Tips
Tips : Pentingnya Blogwalking
Tips : 15 Cara Meningkatkan Trafik dari blogger terkenal
Tips : Tips untuk meningkatkan follower
Tips : Say hello - hello kepada blogger lain
Tips : Cara untuk orang comment entry kita
Tips : Tips nak cantikkan blog
Tips : Idea datanglah idea
Tips : Entry yang menarik
Tips : Follow blog tanpa button follower
Tips : Nak buat tutorial sendiri
Tips : Macam mana nak naikkan trafik blog
Tips : Memilih template blog yang sesuai
Tips : Apa? Silent Readers?
Tips : Nama Kita. Nama Blog
Tips : Update blog di kala kesibukan melanda
Tips : Macam mana nak buat blog (new user/new blogger)
Tips : Cara nak edit blog paling simple (sekali dengan tutorial)


Free Freebies
Freebies
Freebies : Simple Background
Freebies : Word Assalamualaikum
Freebies : Button back to top
Freebies : Button Navigation bar
Freebies : Header Girly Blog
Freebies : Divider warna - warni
Freebies : Coming soon

List Tutorial Blogging
Tutorial GIMP 2
Tutoria : Transparents Header


Tutorial Photoshop
Tutorial : CROP gambar jadi bulat
Tutorial : Header bersambung dengan content (kerawang header)
Tutorial : Buat button navigation bar


Tutorial Photoscape
Tutorial : Simple Header
Tutorial : Menu Tab
Tutorial : Footer Blog
Tutorial : Footer Blog - bersambung (part2)
Tutorial : Header bersambung dengan content/body
Tutorial : Header bersambung dengan content/body (part2)
Tutorial : Coming Soon


Tutorial Blog
Tutorial : Buang word verification
Tutorial : Disable right hand click
Tutorial : Membuat scroll bar di sidebar
Tutorial : Macam mana nak listkan tutorial
Tutorial : Simple About Me (Mine Version)
Tutorial : Cute MP3 Player at your blog
Tutorial : Meletakkan video di dalam entry
Tutorial : Border sidebar (part 2)
Tutorial : menu tab yang simple
Tutorial : Sidebar (new)
Tutorial : Full border di sidebar
Tutorial : Full border di sidebar (part2)
Tutorial : Sidebar dan Background
Tutorial : Letak border dan background pada tajuk sidebar
Tutorial : Cbox di blog anda
Tutorial : Hide your Cbox
Tutorial : Background di Cbox
Tutorial : Meletakkan picture gif di dalam entry
Tutorial : Tutorial rapatkan header dengan content
Tutorial : Transparentkan header menggunakan GIMP 2
Tutorial : Macam mana nak letak doodles/cartoon dekat header
Tutorial : Add A gadget for newbies
Tutorial : Cara meletakkan banner di sidebar
Tutorial : Double Link Hover
Tutorial : Macam mana nak tag orang dalam blog kita?
Tutorial : Print Screen version 1
Tutorial : Print Screen version 2
Tutorial : Youtube music player at your blog
Tutorial : Letak, besar/kecilkan gambar di sidebar
Tutorial : Button Navigation Bar Terapung
Tutorial : Buang border pada image
Tutorial : Meletakkan facebook share button dekat blog
Tutorial : 3 in 1 (classic template)
Tutorial : Word Assalamualaikum di entry
Tutorial : LinkWithin
Tutorial : Scroll bar yang comel
Tutorial : Cara nak ambil blog id
Tutorial : Disable Right Hand Click
Tutorial : Online user 
Tutorial : Cara nak ambil picture url
Tutorial : Kotak Follower
Tutorial : Nota di setaip post entry
Tutorial : Privatekan blog
Tutorial : Ayat bergerak (marquee)
Tutorial : Button back to top
Tutorial : Cara untuk meringankan blog
Tutorial : Open link dekat new tab
Tutorial : Cara membuang link gambar
Tutorial : Cara untuk dapatkan link pada picture
Tutorial : Cara nak tukar gambar dekat blog
Tutorial : CCTV di blog korang
Tutorial : Cara nak buat approve comment dalam blog
Tutorial : Kotak code untuk letak ayat/code for tutorial
Tutorial : Buang Background Pada Header untuk Simple Template
Tutorial : Border di title sidebar
Tutorial : Background di post body
Tutorial : Comment box macam huda
Tutorial : Cara nak buat page dekat blog
Tutorial : Remove Navigation Bar untuk Simple Template
Tutorial : Menu tab di sidebar
Tutorial : Border dekat blog Achieve
Tutorial : Menu tab dekat blog
Tutorial : Full border untuk simple template @ design template ONLY.
Tutorial : Edit HTML new interface
Tutorial : Cara nak setting comment dalam blog
Tutorial : Download font cantik - cantik dan cara nak apply dalam photoshop
Tutorial : Coming soon

Other Tutorial
Lain - lain tutorial
Tutorial : Make your own background for your desktop
Tutorial : Download Video dari Youtube dengan mudah
Tutorial : Cara design dan buat penanda buku sendiri
Tutorial : Convert Video Youtube to mp3



26 comments:

  1. Akk huda . Saya nak tanya akk untuk kali kedua :) Macam mana nak buat kotak kod untuk entry tutorial yang menggunakan kod ?

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum...akk,sy nk tnye camane nk buat kotak tpi knan cam akk 2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok tengok tutorial full border di sidebar

      Delete
  3. assalamualaikum..akk,camane nk buat kotak2 tpi knan cam akk ea....

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum . Macam mana nak letak background dekat post body macam akak tu ?

    ReplyDelete
  5. Terima kasih atas tunjuk ajar. Saya suka tutorial kat sini. Mudah nak faham

    ReplyDelete
  6. assalam.,nk tnye mcm mmn nak wat yang ade button home,about,tutorial n sbgainye ek

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum akak macam mana nak buad Fb Like tuh eh ?

    ReplyDelete
  8. thanks sbab bg tunjuk ajar....tutorial nie sdikit sbanyak membantu saya....blog nie sweet sangat...

    ReplyDelete
  9. Aslm kak Huda , ade tak cara nak buat post kite spya tak boleh di-copypaste??

    ReplyDelete
  10. salam kak, nk tny satu soalan...mcm mne nk buat post kt blog kite x le di-copypaste sama skli...samaada gne mouse or ctrl C ? maknenye dua2 cre xle gne utk copy n paste post kite...time ksh :)

    ReplyDelete
  11. akk nk tanyer mcm mane nk ttp entry tu.. mcm akak tinggal tajuk die je ..kalau tekan tajuk die keluarlah tutorial...terima kasih ..tlong balas

    ReplyDelete
  12. tengz akq :) jdi gk . tpi ta bpe lawa :)

    ReplyDelete
  13. Thnz ye huda......jdi jga ckit2.....;)

    ReplyDelete
  14. salam. Kak,thanks ya. Semua tutorial akak yang saya cuba,semua jadi. btw,nabila minta maaf ya. akak ada buat tutorial pasal background chatbox kalau tak silap,nabila taktau nak amik bckground dekat mana,jadi sekali dengan bckground yang akak letak tu,nabila amik. sory. and thanks.

    ReplyDelete
  15. hai akk nak tnye akk ada x tutorial nak buat line pink kt tepi blog akk tu??

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum nak tanye mcm mna erkk ...nk uat..klu bckground x blh tukar?

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum.. saya suka sangat dengan semua post awak.
    jgn lupe singgah blog saya ye,, http://ladyazril.blogspot.com
    tq.

    ReplyDelete
  18. info yang sangat berguna..:))tengs..!

    ReplyDelete
  19. saya baru mula wat blog.leh la komen ape2 yg patut....
    http://mummydaddynsi.blogspot.com/
    tq

    ReplyDelete
  20. tq....baru nak belajar ni..sudi2 tg blog sy...http://lemarisuplemen.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. Visit my blog http://learnenglishwithfarid.blogspot.com/

    ReplyDelete