Farah Artwork




Assalamualaikum, =D

Hai semua...
Basically dekat bawah ni beberapa design blog yang masih aku simpan dari 2011 until now,
And design by me...

Ok masa ni, huda just download template sedia ada and just edit sikit - sikit je. Maklumlah baru - baru nak belajar macam mana nak edit blog....
Konon time ni, kawaiiii ah, haha.
Well masa ni otak remaja lagi,kihkih :P

2011
Time ni dah belajar how to edit my blog. 
Template : Design template (lupa pula nama dia). Rasa, washed denim kot...

2012
So this year start gila dengan doodles, siap gila dengan Jang Guen Suk, apa - apa aku edit header blog mesti ada Jang Guen Suk. HAHAHAHAA :P
Template : Washed denim template

2013
Time ni tengah minat dengan kerawang - kerawang you know, haha.
Ni pun jenuh aku cari tuto sana, tuto sini nak buat header kerawang ni tau. Macam mana nak buat? Cara guna photoshop macam mana? Jenuh lah buat itu dan ini...
Template : Simple Template

2013,
Template : Simple Template

p/s:actually ada lagi design cuma huda tak simpan je. Time - time 2011 - 2013 ni kerja huda memang suka tukar design blog je. Maklumlah sebab tahun - tahun ni baru belajar. Edit blog pun time cuti semester je. Kalau time tengah dekat kolej, memang tak sempat jawabnya.

2014,
Time ni dah malas nak edit blog. Cukup dengan design simple...
Template: Simple template

2015
Still dengan design simple dan masa ni aku datangkan dengan tema blog warna pastel.
Because, ya warna pastel lawa kot! =D

2015
Template: Simple Template

2016
Template: Simple Template

So bila dah menjelang dewasa, tu yang memang design setahun sekali. Eceh konon setiap tahun dengan 'baju baru' blog tau, haha. Takdelah saja je nak tukar. Actually bosan juga kan kalau asyik yang lama je. Kadang kalau malas sangat, tukar header dengan background je. Enough, haha.

Current header,
21/3/2016

Nama blog bertukar,
Ha'aa. Masa 2011 tu kan budak - budak lagi, kihkih...Sebab tu nama pinkpurple blog. Sebab masa tu, tak tau dah nak letak apa. Bubuh jelah apa yang terlintas dekat kepala masa tu...Then tukar nama sendiri. Then akhirnya jadi pendek dengan nama Farah. Enough lah kot berapa kali nak tukar kan.

Tapi URL still sama dari dulu sampai sekarang. Cuma nama blog je dia macam tak kukuh sikit.

Design blog,
Kalau design the way how my blog look like, walaupun payah nak bermain dengan coding tapi bila sekali tengok, ok kot. Cuma tang header tu aku selalu gagap. So dari tahun demi tahun, korang boleh tengoklah eh kegagapan aku buat header. Kadang nampak serabut. 

Paling lemah nak edit header sebenarnya. Aku ni bukanlah budak IT, grafik, seni dan juga berkaitan. Sebab tu setiap kali nak edit header ni rasa macam gugup je. Ada je yang tak kena. Senang cakap cerewet dia MasyaAllah...

Bila dah cerewet, itu tak kena, ini tak kena, tu yang makan masa berjam - jam lama dia. Nampak tak kegugupan aku edit header ni. 

Bila dah cuba edit blog ni, lama - lama datang minat.
Kalau dulu, bila ada masa terluang aku akan edit blog je kerja. Tapi sekarang bila dah semakin sibuk, kalau betul - betul nak tukar new design je, baru aku pulun design blog sendiri.


Salam,