Cinta 100kg

8:05 AM



Assalamualaikum, =D

Hai semua, 

Biar pun cerita ni dah pun melaburkan tirainya beberapa hari yang lepas, tapi masih lagi segar diingatan. Eceh dah macam teringat kenangan nan indah, tak gitu? hehe... So, aku mula tertarik dengan cerita ni bila Ummi (one of my friends) cakap yang cerita ni best. Aku cuba untuk tengok. And bila tengok tetiba terjadi nak follow up je setiap episod terbaru dalam drama ni. 

Pandangan akulah, cerita ni menarik dan mempunyai banyak pengajaran. Cerita ni berlatarkan kekeluargaan, persahabatan, percintaan, kerjasama dalam banyak hal, sayang - menyanyangi dan seangkatan dengannya lah. Dalam drama ni kita boleh tengok macam mana persahabatan Dian, Wati dan Tina. Dan macam mana cerita di sebalik keluarga Wati yang such happy good lucky tu. Dan cerita tentang Rafael. Haha :P




Cara yang betul :-
Kita hanya mampu memberikan seseorang tu buah fikiran bagaimana mereka mahu menyelesaikan masalah mereka. Dan bukan bagi mereka solution untuk menyelesaikan sesuatu masalah. 

Pengajaran dia:-
Kenapa perlu jadi diri orang lain? Sedangkan ramai dah selesa dengan diri kita...

Persahabatan tu adalah sesuatu yang menarik kalau kita betul - betul explore. Bertolak ansur sangat perlu dalam dunia persahabatan. Dan banyak lagi...
Walau macam mana pun kau bersahabat, baik macam mana pun, family is family. Utamakan family dalam apa jua keadaan. Family is number one =)

Dalam drama ni, menunjukkan yang ayah si Wati sangat peka terhadap anak - anak dia dan termasuk juga kawan - kawan Wati. Cerita tentang Rafael memang tak pernah lekang di kalangan anak - anak dia, haha. Sampai semua anak dia dah bosan dah dengar cerita Rafael tu. 

Kalau dah nama jodoh, takkan ke mana. Even sorang ke kutub utara, sorang ke kutub selatan, bila dah jodoh memang tetap akan bersama. Ecehhh haha :P 

So oklah sampai sini je. Thanks baca entry yang ringkas ni.
Salam =)







You Might Also Like

2 comment di sini.

  1. Singgah.. tak sempat pun nak tengok cerita ni dulu..huhu

    ReplyDelete
  2. salam sis sy pun suka cerita ni..sy pun baru je tengok kat http://tengokmovie.com/ best drama melayu ni..sy bagi 5 bintang .. hehe

    ReplyDelete