Restoran Upin Ipin Johor Bahru

Tuesday, February 04, 2014



Assalamualaikum, =D


Tengah hari tadi kita orang sama - sama decide untuk makan dekat restoran yang baru buka yang juga berdekatan dengan office kita orang tu - Restoran Upin dan Ipin di BBU. 

IMG_5231
Gambar di atas di ambil dari SINI.

Ha, nampak tak kemeriahan dia dari luar? Semuanya berkonsepkan Upin dan Ipin lah gamaknya sehinggakan para pelanggan di situ turut di sajikan dengan pelbagai rancangan Upin dan Ipin. Dalam restoran ni juga ada menjual pelbagai barangan cenderahati Upin dan Ipin seperti beg,botol air,alat tulis,buku nota dan bermacam lagilah kot. Details lanjut berkenaan dengan restoran ni korang bolehlah pergi dekat laman web ini ya. 

Menu Upin dan Ipin

Nasi Ayam Upin dan Ipin resepi Opah

Ha, yang ni pula Nasi Putih Sambal Udang Petai, Resepi Opah.

Ok dengan menu - menu sekali lah semua berunsurkan upin dan ipin. Menu Ayam Goreng? Eh mestilah wajib ada, kan tu makanan kegemaran Upin dan Ipin, hahahaha ^_^. Masa tengah belek - belek menu tadi tiba - tiba ternampak menu Nasi Putih Sambal Udang Petai, apa lagi huda pun terus je order, hehehe =D.

Sistem order dekat sana kena tulis sendiri code makanan dan minuman yang kita dah pilih dalam menu yang disediakan.
Ok gambar ni di ambil dari sini, hahaha =D

Taraaaaa....Ni lah dia Nasi Putih Sambal Udang Petai resepi turun temurun Opah. 
Yummy...Yummy
^_^



Ok,
Bye and Assalamualaikum ^_^

You Might Also Like

8 comment di sini.

  1. Bandar Baru Uda??? Wahhh macam best je.. nak try pergi lah bila free nanty.. :D
    # agak-agak ada ayam goreng macam dalam cerita upin ipin tu tak? heheee

    ReplyDelete
  2. teringin nak pergi. Tapi family taknak bawak -_-

    ReplyDelete
  3. waa.. dekat je ni ngn umah..
    harga oke x ? hee

    ReplyDelete
  4. aduhai..lapanyee tgk gmbr2 mkanan nie huda..hihi... mcm sedap je kat situ..hihi..

    ReplyDelete
  5. Ramainya peminat upin ipin.. Betul2 :)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum. sedap ekk? haihh terliur tengok makanan. hihi

    ReplyDelete